
معرفی جامع انواع آلیاژ های استیل و انواع محصولات استیل شامل؛ قوطی و پروفیل استیل، ورق استیل، لوله استیل و میلگرد استیل
آلیاژ استیل، که به فولاد زنگ نزن نیز شناخته می شود، دستهای از آلیاژ های آهن هستند که به دلیل مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و زنگ زدگی، کاربرد های فراوانی در صنایع مختلف دارند. انواع آلیاژ استیل علاوه بر مقاومت در برابر خوردگی، دارای خواص مکانیکی و حرارتی خوبی نیز هستند که آلیاژ استیل و محصولات ساخته شده با آن را به گزینه ای ایده آل برای ساخت انواع محصولات صنعتی و ساختمانی تبدیل کرده است.
تعریف آلیاژ استیل
آلیاژ استیل به طور کلی از فلزات آهن، کروم (حداقل 10.5%) و عناصر آلیاژی دیگر مانند نیکل، مولیبدن، تیتانیوم و ... تشکیل می شود. وجود کروم در آلیاژ استیل باعث تشکیل یک لایه محافظ اکسید کروم روی سطح استیل می شود که از آن در برابر خوردگی و زنگ زدگی محافظت می کند.
انواع آلیاژ استیل
آلیاژ های استیل بر اساس ترکیب شیمیایی آلیاژ و خواص خود به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استیل آستنیتی: این دسته از استیل ها دارای ساختار آستنیتی هستند و این نوع استیل ها به دلیل خواص جوشکاری و شکل پذیری خوب، کاربرد های زیادی در صنایع غذایی، شیمیایی و دارویی دارند. استیل های آلیاژ 304 و 316 از جمله معروف ترین اعضای این دسته از آلیاژ استیل هستند.
استیل فریتی: این دسته از استیل ها دارای ساختار فریتی هستند و خاصیت مغناطیسی دارند. استیل های آلیاژ 430 و 446 از جمله اعضای این دسته از آلیاژ استیل هستند که بیشتر در ساخت لوازم خانگی و قطعات خودرو کاربرد دارند.
استیل مارتنزیتی: این دسته از استیل ها دارای ساختار مارتنزیتی هستند و قابلیت سخت شدن بالایی دارند. استیل های 410 و 420 از جمله اعضای این دسته از آلیاژ استیل هستند که در ساخت ابزار آلات جراحی و تیغه ها کاربرد دارند.
استیل های رسوبی سخت شونده: این دسته از استیل ها با عملیات حرارتی رسوبی سخت، مقاومت بالایی در برابر خوردگی و حرارت پیدا می کنند و این نوع از آلیاژ های استیل در صنایعی مانند هوافضا و نفت و گاز کاربرد دارند.